Voor ons is het doel van circus niet het formeren van professionele groepen artiesten: wij gebruiken circusactiviteiten om mensen te leren samenwerken, doorzettingsvermogen te kweken maar ook om zelfvertrouwen op te bouwen en de creativiteit en fantasie te stimuleren.

Het geeft kinderen die door omstandigheden niet meer gewoon kind kunnen zijn (kinderen die opgegroeid zijn in oorlog, straatkinderen enz.) weer het plezier wat ze hebben gemist. De circusactiviteiten en voorstellingen leert ze op zichzelf en anderen te vertrouwen, zich te presenteren, zich motorisch en creatief goed te ontwikkelen. Circus activiteiten zijn een geweldige uitdaging voor straatkinderen. Het is een middel om kinderen te bereiken op een non-verbale en speelse manier. Het stimuleert de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen.

Met circus spelen leren kinderen niet alleen maar een act op te voeren. Zij leren hun lichaam te gebruiken, leren met anderen om te gaan, leren hun eigen mogelijkheden kennen, leren omgaan met hun emoties, en ze leren dat ze individuen zijn die de moeite waard zijn.

En uiteraard is het voor ‘gewone’ jongeren en volwassenen ook een geweldige ervaring en uitdaging om een keer in het middelpunt van de belangstelling te staan met iets wat niet iedereen zo maar kan!